WIE BEN IK?

Ik werk als eerstelijnspsycholoog / GZ-psycholoog in de praktijk. Ik heb mijn studie Psychologie gedaan bij de Universiteit van Utrecht en heb daarna nog een aantal post-doctorale opleidingen afgerond. Ook blijf ik mijzelf bijscholen.

Ik ben vriendelijk, meestal opgewekt, oplossingsgericht en ik houd van humor. Ik heb over het algemeen een hoog tempo van mezelf, hoewel ik dat zo nodig kan afremmen om beter aan te sluiten bij de ander. Ik zie het werken met de ander als teamwork. Daarom vind ik het belangrijk om goed af te stemmen op degene met wie ik samenwerk aan het probleem. Over het algemeen werk ik kortdurend en klachtgericht. Ik ben ruimdenkend; ik sta open voor allerlei klachten en problemen en vind vrijwel nooit iets gek of zweverig. Er is ruimte voor emoties, maar er wordt over het algemeen ook veel gelachen bij de afspraken, in tegenstelling tot wat veel mensen verwachten.

Ik zit als psycholoog in het oncologienetwerk van Didam, zodat oncologiepatiënten kunnen profiteren van de onderlinge samenwerking en de korte lijnen. Voor meer informatie hierover, kunt u HIER klikken.

MARIJKE SWEERS

  • BIG-geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog 
  • eerstelijnspsycholoog
  • cognitief gedragstherapeut
  • EMDR

Voor meer informatie over eerstelijnspsychologie (generalistische basis-ggz) kunt u terecht op www.lvvp.info.

 

VERTROUWELIJKHEID

Ik ben aangesloten bij diverse beroepsverenigingen en heb een speciale beroepscode.

Alle gesprekken en gegevens worden vertrouwelijk behandeld en in geval van overleg en verslaglegging aan de huisarts, vraag ik altijd eerst uw toestemming. Aan anderen geef ik nooit informatie, omdat ik de vertrouwensband heel belangrijk vind. De verenigingen waarbij ik ben aangesloten zijn de VGCt, NIP en LVVP en ik sta ingeschreven in het BIG-register.

 

LINKS

  • www.vgct.nl (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie)
  • www.psynip.nl (Nederlands Instituut van Psychologen)
  • www.lvvp.info (Landelijke Ver. van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten)